Adres : Basın Sitesi, Gazeteci Hasan Tahsin Cd. No:1, 35150 Karabağlar/İzmir
Santral(Görevli Memur):02322434343
Santral(Sesli Yanıtlama Sistemi):02322444444
Fax(Santral):02322431530
Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İlimizde faaliyet gösteren ilk hastaneler azınlık hastaneleriydi. Bunlar; Hollanda Hastanesi (1670), Saint Antuan Hastanesi (1710), Rum Gureba Hastanesi ( Saint Haralambo, 1748), Fransız Hastanesi (1749), Ermeni Gureba Hastanesi (1801), Milleti Museviye Hastanesi (1843), İngiliz Hastanesi (1850), İskoç Hastanesi (1882)dir. 1829 yılında Karataş semtinde kiralanan bir binada sağlık hizmeti veren Askeriye Hastanesi ise yetersiz kalıyordu. Azınlık hastanelerinde Türk ve Müslüman grup tedavi olmak için yüksek fiyat ödemeleri ve Konsolosluk izni almaları gerekmekteydi. Çözüm bir Türk ve müslüman hastanesi açılması idi. 1848 yılında Emin Muhlis Paşa tarafından Sultan Abdülmecidin izni ile yapımına başlanarak 1851 yılında tamamlanan ve hastanemizin temellerini oluşturan bugünkü Konak Doğum Hastanesi binasında Gurebayı Müslimin Hastanesi hizmete girdi. İki katlı, 60 yatak kapasiteli, taş ve ahşap bir bina idi. O zamanlar bir tabip, bir cerrah, bir eczacı, bir müdür ve bir katip ile hizmete başlamıştır. 1851 yılında Emin Muhlis Paşa tarafından Gurebayı Müslimin Hastanesi Nizamnamesi hazırlandı. Hastane yönetimi hayırsever kişilerden oluşan bir heyete bırakıldı. İlk idare heyeti; Osmanzade Hacı Hüsnü Paşa Reis (Fahri Nazır), Zeki Bey (Sıhhiye Müfettişi), Hafız Tevfik (Müdür), Mustafa Efendi (Sandık Emini), Tüccar Hacı Ağabeyzade Cemal Efendi (Aza), Cevahirci Hacı Hafız Mehmet (Aza), Saat Tüccarı Ahmet Sait (Aza) idi. Hastanede 17 koğuş (2'si hapishaneye, 4'ü kadınlara 11'i erkeklere ait) mescit, idare odası, ameliyathane, kiler, mutfak, gaslhane, çamaşırhane, iki depo, iki muayene odası, bir karantina odası, eczane, eczane deposu mevcuttu. Bütçesi 1875 yılında 1650 lira idi.
1851 yılında hizmete açılan hastanemizin 1876 yılında ilk Türk Başhekimi Dr.Mustafa Enver'dir. Padişahtan her sene 44 lira 95 kuruş 84 para, hanlardan tartılan meyve, saman kantariyesinden alınan vergiler, bağışlar, hastaneye ait emlak gelirleri, hastane imbikhanesinde üretilen saf su ve gülsuyu satışından elde edilen gelir (ayda 35 lira), kadrolu iki mezarcının ölüleri gömmesi karşılığı belediyeden yılda alınan 350 lira, yemiş çarşısı hamallığından alınan para, Ali Paşa meydan hasılatı, tedavilere karşılık mal sandığından alınan paralar, eczane ve laboratuvar gelirleri hastane gelirlerini oluşturmaktaydı. Yatak sayısı zamanla artan hastanenin, savaş yıllarında yatak sayısı 250'den 80'e indirilmiş, memur, doktor ve hizmetli kadroları daraltılmıştır. 1920 yılında hastanenin bir kısmı 15 doktorun görev aldığı Amerikan Kızılhaç Hastanesi olarak görev yapmıştır. Cumhuriyetin ilk yıllarında (1923) İzmir Hilal-i Ahmer Cemiyetinin yardımıyla hastaneye ilk rontgen makinası alınmış, 1926 yılında bir dispanser yaptırılmış, 1931 yılında iki katlı ek dahiliye binası yaptırılmıştır.1932 yılında yatak kapasitesi 300'e çıkartılan hastanemiz 1851 yılında "Gurebayı Müslimin Hastanesi" ismi ile bugünkü Konak Doğum Hastanesi binasında hizmete girmiştir. 1914 yılında özel idareye devredilen Hastanemizin "İzmir Memleket Hastanesi" adını alır. 1982 yılında 900 yatak kapasitesi ile şu anda bulunduğu yere Atatürk Sağlık Sitesi İzmir Devlet Hastanesi adıyla taşınır ve bugün İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmetlerine devam etmektedir.
1982 yılında 54 dönüm üzerine kurulmuş olan hastanemize, 2006 yılı Eylül ayında 171 yatak kapasiteli Amatem binamız ve 2007 yılı nisan ayında Acil Servis ve Poliklinik binamızın eklenmesiyle hizmet standartlarını 100.000m2 kapalı alana taşımayı başarmıştır.
2012 yılı sonu itibariyle hizmete veren 3.600m2 alan üzerine kurulan ve 36.000m2 kapalı alana sahip yeni ameliyathane ve yoğun bakım binamızla öncelikle İzmir halkı olmak üzere tüm İl ve ilçelerimize daha iyi bir sağlık hizmeti sunmaya devam etmekdedir.
Kliniklerimiz
Acil Servis
Adli Tıp Polikliniği
Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Aile Hekimliği
Algoloji Polikliniği
Amatem
Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Kliniği
Beyin Cerrahi Kliniği
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Dermatoloji Kliniği
El Cerrahisi
Endokrinoloji Polikliniği
Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği
Gastroenteroloji Kliniği
Genel Cerrahi Kliniği
Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi
Geriatri Polikliniği
Göğüs Cerrahisi Kliniği
Göğüs Hastalıkları Kliniği
Göz Hastalıkları Kliniği
Hematoloji Kliniği
İç Hastalıkları Kliniği
İmmünoloji - Alerji Ünitesi
İş ve Meslek Hastalıkları
Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinikleri
Kalp Damar Cerrahisi Kliniği
Kardiyoloji Kliniği
Klinik Farmakoloji Birimi
Kulak Burun Boğaz Klinikleri
Nefroloji Kliniği
Nöroloji Kliniği
Nükleer Tıp
Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği
Psikiyatri Kliniği
Radyasyon Onkolojisi
Radyoloji Kliniğimiz
Romatoloji
Tıbbi Onkoloji
Üroloji Kliniği
Hastaneye Ulaşım:
Metro ile Ulaşım:
Hastaneye en yakın metro istasyonu Üçyol İstasyonudur. Metrodan indikten sonra:
Yürüyerek: Üçyol İstasyonu’ndan hastaneye yaklaşık 15-20 dakika yürüyüş mesafesindesiniz.
Taksi: İsterseniz istasyon çıkışında bulunan taksileri kullanarak hastaneye hızlıca ulaşabilirsiniz. Taksi ile yolculuk genellikle 5-10 dakika sürer.
Otobüs ile Ulaşım:
İzmir ESHOT otobüs hatları ile hastaneye ulaşmak mümkündür. Aşağıda bazı otobüs hatları belirtilmiştir:
64 - Bornova - Gaziemir: Bu hat, hastaneye yakın duraklardan geçmektedir. Otobüsten indikten sonra hastaneye yürüyerek ulaşabilirsiniz.
206 - Karşıyaka - Konak: Bu hat da hastaneye ulaşmak için kullanılabilir.